Assosiasjoner – en feil du må unngå


Det hender at noen personer ikke får fullt utbytte av Memo. Det er trist. Jeg bruker flere typer teknikker for å huske effektivt. En teknikk er assosiasjoner. Teknikken brukes ikke isolert, men sammen med andre teknikker. I dag vil jeg fortelle litt om optimal bruk.

En feil noen gjør er at de lager ineffektive assosiasjoner. Skal du for eksempel memorere grunnstoffer som lithium, beryllium og så videre – så fungerer Litauen og Bergen dårlig. Problemet er: Hvordan ser Litauen ut? Det er mye bedre å bruke lithium-batteri (eller et litermål). Det er enkelt å se for seg, og enkelt å oversette tilbake til lithium. Litauen er ikke en figur, og ved å bruke en slik må vi lage enda en assosiasjon (til Litauen), for eksempel flagget til Litauen. Å lage assosiasjon til assosiasjon er ineffektivt. Prøv heller å lage en figur med én gang. Bergen for beryllium er litt av det samme problemet. Et bær er bedre, fordi vi får et visuelt bilde med en gang.

Ga ikke dette innlegget mening? Ta en titt i Memo-boka, om hvordan du bruker assosiasjoner, stadfesting og visualisering. Eller bli inspirert av videoen under: