Edutainment

Opplegg fra Oddbjørn By er ikke laget som edutainment, men veldig mange gir tilbakemelding på at det føles som edutainment. Fordi de lærer nyttige teknikker, samtidig som de glemmer tiden.

husketeknikker

Hvem er Oddbjørn By?
– tidligere verdensrekordholder i hukommelse
– forfatter av Memo-bøkene
– kjent fra Puls, Schrödingers Katt (x 5), Newton (x 2), Norske Talenter (gullknapp og finale) og flere
– foredragsholder og konferansier (over 750 foredrag)
– kan memorere en kortstokk på 43 sekunder

memo

Oddbjørns beste tips om å huske:
– huske presentasjoner/taler du skal holde
– pensum (til studering eller videreutdanning)
– teknikker du kan lære barn/familie
– språk
– avtaler
– navn
– og mye mer

Firma som spesifikt ønsker edutainment kan selvsagt få det. Enten ved at Oddbjørn leverer fun and games (som er lærerike) – samt nyttige tips. Eller ren underholdning, sammen med komiker og magiker Tor Inge Ulveseth – i showet: Memo Møter Magi.

Oddbjørn blir både booket til teambuilding og som konferansier – men aller mest til vanlige kurs. Der veksler han gjerne mellom å gi oppskrifter, morsomme og nyttige oppgaver – samt vise Memo-stunts.

Hva er edutainment?

Edutainment = education + entertainment. Det vil si undervisning med underholdningsverdi. Mange dataspill og tv-program forsøker å både underholde, samtidig som det er lærerikt.

Mange tv-program og sportsnyheter er til tider innom infotainment, som er en blanding av info og underholdning. Sjakksendingene på NRK er ofte en blanding av info og undervisning – på en underholdende måte. Info-edu-tainment. Det samme gjelder mange av Harald Eias programmer.

edutainment
Oddbjørn By sine kurs og foredrag er først og fremst lærerike, samtidig som det er underholdende.