Eksamensangst

eksamensangst
Å få eksamensangst er naturlig. Tradisjonell studering har ofte basert seg på å lese pensum, og deretter lese om igjen i håp om å huske mest mulig. Et problem med denne metoden er at du ikke har kontroll på hva du husker. Ofte er det først på eksamen at du finner ut hvor godt hukommelsen har fordøyd kunnskapen.

Løsninger på eksamensangst

Jeg kjenner de folkene med best hukommelse i verden, og det finnes ingen som kan huske alt. Men det går an å bli mye bedre til å huske. En fordel med husketeknikkene jeg bruker (Memo) er at du vet nøyaktig hva du husker – og hva du eventuelt har glemt. Hukommelseskonkurranser og eksamen ligner litt på hverandre. Både i konkurranser og på eksamen setter hukommelsen begrensinger i større eller mindre grad.

Best of Memo

Ved å få kontroll på hukommelsen kan du få kontroll på nerver før eksamen. Da jeg studerte brukte jeg Memo. Til en eksamen hadde jeg memorert 200 nyttige nøkkelord som skulle hjelpe meg til å få fram det jeg hadde lært i faget. Ikke bare er det raskt å memorere nøkkelordene: Noen dager før eksamen, eller på veg til bussen kunne jeg raskt teste hva jeg husket. Kanskje husket jeg 195 av 200 nøkkelord. Da visste jeg at jeg hadde glemt nøyaktig fem. Og jeg visste hva jeg måtte gjøre: styrke de fem. Så kunne jeg gå inn i eksamenslokalet, skrelle en clementiner og slappe av – fordi jeg visste at jeg husket mange gode nøkkelord som skulle minne meg på det jeg hadde lært. På den måten ble jeg kvitt eksamensangst.

Å forklare Memo her på noen avsnitt er ikke enkelt, så jeg anbefaler at du kommer på et av kursene mine. De er vanligvis gratis for studenter. Jeg holder kurs på de aller fleste universiteter og høyskoler. Eller les en av Memo-bøkene. Prisen er noen hundrelapper. Jeg kaller det en investering for livet.

Se video der Oddbjørn gjør stunt i forbindelse med eksamensangst