Føljetong: Oddbjørn trener volleyballag

Oddbjørn har tidligere trent BSI4 (jenter) til gull i 3. divisjon, og OSI4 (jenter) til 7. plass av 18 i tredjedivisjon. I år har han fått i oppgave å trene OSI3 (herrer). Styret har faktisk vedtatt at laget skal rykke opp til andredivisjon. HamKam, Lyn, Skeid, Leeds og mange andre vet at opprykk ikke er enkelt. Spillerne håper selvsagt på opprykk, men vi tenker bare på å bli best mulig. Oddbjørn oppdaterer kontinuerlig:

Tabellene i førstedivisjon og nedover avgjøres basert på seriekamper og tre rankingturneringer. Første rankingturnering er 26. september.

Det har vore elendig med oppdateringar. Men her er resultata. I første rankingturnering møtte vi lag frå både 2. og 4. divisjon, og vi var rangert som nummer 18 av 32 (rangering var basert på fjoråret og inndelinga av divisjonar). I første kamp slo vi 4. divisjonslaget Kolberg 2-1. I neste kamp møtte vi 2. divisjonslaget Valler, og tapte 1-2. I sluttspelet var det vinn eller forsvinn, og vi forsvann etter 1-2 mot Spirit Lørenskog 2, som speler i divisjonen over oss. Kjedelig med tanke på at vi slo dei stort i første sett.

Deretter kjørte vi en treningskamp mot Oldenborg som kjemper i øvre halvdel av 2. divisjon. Den tapte vi 2-3.

I første seriekamp, 11. oktober, slo vi Koll3 med solide siffer i setta, unntatt ett. Men det er fint, for da fikk vi ett fjerdesett. 3-1 til oss. Det samme skjedde mot Ivrig samme dag, det svakaste laget i divisjonen vår. 3-1 til oss.

Neste seriehelg var 1. november. Vi møtte Bislett Volley2 og Bergkameratene. Og for en dag. Stikkord er 9 matchballar, parkeringsbot og enorm publikum som angra på at dei ikkje tok med hørselvern. Kort fortalt hadde vi to matchballar mot Bislett2, som har vunne 16 strake seriekampar (frå i fjor og i år). Men dei klarte å vinne fjerdesettet, og påfølgande tie-break. 3-2 til Bislett. Deretter var vi i trøbbel mot Bergkameratene (BK). Dei leda 2-0 i sett, og 24-22 i tredjesett. Så fikk vi ballen, Audun bak for å hoppserve, og leverte bra – 24-24. Så svinga det fram og tilbake, der BK hadde 9 matchballar. Men vi vann settet 35-33. Neste sett vann vi, og det var klart for tie-break. Vi starta dårlig, men klarte å spele oss fram til matchball. Da slo BK ut, men vår mann på baklinja tok ballen. Det blei tap 3-2 til slutt.

6. desember: Rankingturnering. Etter dei to serietapa var vi ranka som nummer 4 (eller 5) av 18. Kort fortalt spelte vi solid, og vann heile turneringa. Dessverre er systemet slik at poenga for å vinne ranking nummer to er ganske få. Men det hjelper, og vi klatrar til tredjeplass.

23. januar, seriekampar. Vår svakaste helg. Her tapte vi 3-0 mot BK, før vi slo Oldenborg2 3-2. Her skal eg innrømme at eg undervurderte Oldenborg2. Så langt har eg undervurdert motstanden i 30 prosent av kampane og overvurdert dei i 60 prosent av kampane. Det er kun BK som har spelt på det nivået eg forventa.

14. februar, Valentinerdagen og serierunde mot Bislett2 og Koll3. Sist overvurderte eg Koll3, denne gongen blei det undervurdering. Men vi vann 3-2. Deretter møtte vi Bislett2, og feide dei av bana – framfor Bislett sine koner og barn – som sjokkert såg at Bislett tapte sin første seriekamp etter 22 kampar. Ikkje nok med at vi vann 3-0, det var brutale siffer i kvart sett.

6. mars, seriekampar mot Oldenborg2 og Ivrig. Vi gjer lite feil, vi hoppar høgt og slår hardt. 3-0 mot Oldenborg2. Det som var nytt med Ivrig var at dei har forsterka laget med 3-4 dyktige folk. Før kamp er det alltid oppvarming med smashing på nettet, og vi kan trygt sei at dei vann den. Men vi er betre i serv, mottak, legging og blokk – så da blei det 3-0. Sjøl om vi har vunne mange kampar i det siste blei tabellen i avdelinga vår slik:
tabell

Tredjeplass i avdeldinga gir lite poeng på totalrankinga. Når du legger med poeng frå rankingturneringane er tabellen slik, for alle tre avdelingane:
ranking mars

Det som er dramatisk er at volleyballforbundet i mars vedtok nytt seriesystem. Det nye systemet betyr at 2. og 3. divisjon skal reduserast til ei avdeling i kvar divisjon. Så ingen rykker opp frå vår divisjon. Tre rykker ned frå andre divisjon, og 12 (av 18) rykker ned frå tredje. Det betyr at første til sjetteplass beheld plassen, mens resten rykker ned. Det dramatiske er at dette har umiddelbar virkning. Så no må vi kjempe mot nedrykk. Men vi har trua på at vi kan gjere det godt i siste rankingturnering. Det blir spennande!

21. mars – forbundet ombestemmer seg
Forbundet har ombestemt seg, og vil ikkje innføre nytt seriesystem neste sesong likevel – det blir innført i august 2017 i staden.

3. april – siste rankingturnering
Sarpsborg var ingen målestokk, og vi vann med rekordsiffer. Deretter slo vi Bergkameratene i første sett, men på stillinga 22-19 til i andre sett var det stopp. Dei tok seks strake poeng, 22-25. Tiebreaket vann dei også. Det betyr at vi møtte Ivrig i kvartfinalen, som har blitt meget forsterka i det siste og vann gruppa si. Heldigvis spelte vi sterkt, og vann. I semifinalen møtte vi Polonia. Som navnet tilseier er dette et lag med polakkar. Volleyball er en stor sport i Polen, og landslaget har vunne VM. Etter mi meining ville Polonia gjort det godt i førstedivisjon. Dei spelte fantastisk, men det gjorde vi også. På det beste leda vi 8-4, men vi tapte. Da blei det bronsefinale mot Bislett2. Siste ball for sesongen hamra vi inn frå kant, og dermed blei det en lykkelig slutt på årets eventyr. Sjøl med førsteplass og tredjeplass i rankingturneringane blei det ingen opprykk. Men det er veldig bra at det kjem nytt seriesystem. No er situasjonen at vi aldri møtte Oslo Volley (som rykker opp), og sju andre lag i divisjonen – totalt møtte vi kun 10 av 18. Da blir det litt for tilfeldig kven du møter, og kven som rykker opp. Oppsummert var sesongen likevel vellukka, sidan neste alle spelarane hadde stor framgang (godt gjort med 3 timar volleyball i veka, det er det samme som dei beste har om dagen, dette har sammenheng med mangel på halltid i Oslo). Vi fortsetter med framgang og spektakulær volleyball neste sesong. Takk for at du fulgte med!