Glemme paraplyen og mobilladeren?

Å glemme paraplyen fem ganger i året kan fort koste deg 500 kroner. Som hukommelsesmester får jeg ofte spørsmål om hvordan man unngår å glemme slike ting. Nylig var jeg på hotell i Esbjerg, og der fortalte de at de har over hundre mobilladere som folk har glemt. Jeg mener at du bør innarbeide rutiner. Enten bør du alltid sjekke hotellbadet, soverommet og stikkontakter for å sjekka at du har husket alt. Eller så bør du alltid dra ut støpselet når mobilen er ferdig ladet, og legge det i kofferten. En grunn til at laderen blir glemt er at den kommer ut av syne, ut av sinn.

Det samme gjelder glemming av votter på bussen. Du legger de i setet ved siden av, eller enda verre: i hattehylla. Når du kommer til destinasjonen er du i andre tanker, og når vottene er ute av syne får du ingen hint. Det er ikke rart at bussjåfører samler inn store mengder hittegods.

Glemme paraplyen?

På teateret henger vi kanskje jakka på en knagg og paraplyen på en annen. Jakka er enkel å huske, fordi den er en del av autopiloten (vi har nesten alltid på oss jakke). Paraply er derimot ikke en del av autopiloten. For å huske den er det bedre å henge den i jakkelomma. Da sparer du noen hundre kroner i året i hvert fall. På Operaen i Oslo virker det obligatorisk å glemme paraplyen, når du ser på mengden som ligger på hittegodsen.

Finner du ikke saksa, passet eller skismurningen? Det er litt mer komplekst, men her er et lite tips – nesten en selvfølgelighet – men likevel noe å tenke på:

(bildet har falt ut, oppdatering kommer)

Løsningen på å glemme paraplyen og lignende problemer over er altså ikke husketeknikker, men å lage rutiner og å unngå huskekonkurranser (å unngå å legge vottene på hattehylla, for eksempel).

Les også: Overføre erfaringer fra huskekonkurranser til dagliglivet

Hjelp folk til å huske