Hukommelseskurs

Hukommelseskurs med Oddbjørn By, forfatteren av Memo-bøkene og tidligere verdensrekordholder i hukommelse.

Oddbjørn holder primært kurs for større grupper – på bestilling fra skoler, universitet, firma eller organisasjoner. Noen ganger holder han også åpne hukommelseskurs – der du kan melde deg på.

memo

Innhold

hvordan holde foredrag

Ville det ikke vært fint å huske hele pensumboka eller navnet på alle du møter? Oddbjørn By satte verdensrekord i hukommelse i 2006 og kjenner de beste utøverne i verden. Han vet at det ikke finnes noen teknikker som gjør at du kan huske en hel bok. Du kan heller ikke huske absolutt alt – for alltid. Men som vist på Schrödingers Katt, Newton, Norge Rundt og Puls går an å bli mye flinkere til å huske, ved å lære Memo.

Bli bedre til å huske

– språk
– triks
– presentasjoner og foredrag
– navn
– pensum (til studering, videreutdanning, etc)
– og mye mer

0
Antall hukommelseskurs
0
Siden år
hukommelseskurs

Om Oddbjørn

– forfatter av Memo-bøkene
– kjent fra Schrödingers Katt, Newton, Norske Talenter (Gullknapp), Dagsrevyen og flere
– tidligere verdensrekordholder i hukommelse
– foredragsholder og konferansier
– kan memorere en kortstokk på 43 sekunder

Sjøkrigsskolen anbefalte deg fordi de var meget fornøyde. Men dette overgikk all forventning!
Krigsskolen
Min kone har omskolert seg og tok eksamen som hjelpepleier. Hun fikk 6 i standpunkt og 6 på eksamen, muntlig! Takket være Memo!
Øyvind Frantzen, Bergen

Hvordan delta?

Det enkleste er at du får firmaet ditt, skolen din eller en organisasjon til å bestille/spørre. Men Oddbjørn holder åpne hukommelseskurs cirka én gang i året.

Det hender også at Oddbjørn holder privatundervisning. Det er typisk for programledere, sangere, pilotstudenter, kirurger eller andre som har mye å huske – men også for mannen i gata. Enten han skal ta båtførerprøven, soppsakkyndigprøve, spanskkurs eller bare vil bli flinkere til å huske.

Pris på åpent hukommelseskurs

724 kroner (per 2020). Rabatt når du melder på flere (se påmeldingsskjema). Du får med to Memo-bøker på kjøpet. Her ser du en kort presentasjon av bøkene:

Bøkene blir utdelt på kurset. Det er ikke nødvendig å lese Memo-bøker før du kommer.

Hvem passer det åpne kurset for?

Tingen med åpne kurs er at deltakerne er en blandet gruppe, i motsetning til kurs på universitet der alle er studenter, eller kurs for ingeniører eller politikere. Oddbjørn prøver uansett å komme med verdifulle tips som flest mulig synes er relevant. Noen deltakere har lest alle Memo-bøkene, andre har ingen forkunnskap. På forrige runde med åpne kurs sendte deltakerne inn evaluering i etterkant. Karakteren 1 er dårligst og 5 er best.
Deltakere som hadde lest en eller flere Memo-bøker ga i snitt: 4,62
De som hadde litt kjennskap til Memo ga i snitt: 4,80
Deltakere som ikke hadde noen kjennskap til Memo ga i snitt: 4,77

Tid og sted

Åpne kurs er stort sett i Oslo Syd eller på Sørmarka konferansehotell. Dato for neste kurs er ikke fastsatt, men dato blir bestemt når viruset er mer under kontroll.

Skattetrekk

Driver du næring får du fradrag på faglig innhold som er relevant for din inntektsgivende virksomhet. Dette hukommelseskurset kan defineres som relevant for yrker der det er viktig å huske mye (produktinformasjon, avtaler, navn eller andre ting). Det er ikke nødvendig å presisere i næringsoppgaven hvilken kostnad dette var, men ta vare på bilaget slik at du kan vise det på forespørsel fra skattemyndighetene. Bruk fradragspost 7700.

Oddbjørn er kjent for å ta husketeknikker til et helt nytt nivå. Kursene handler ikke om mind maps eller pugging, men om Memo. Du har sett han lære folk til å huske utrolige ting på tv. Forklaringer på fjernsyn blir gjerne forvirrende når de klippes ned, så benytt muligheten til å delta på ett hukommelseskurs. Her er noen tilbakemeldinger: