Husketeknikker: Easy come, easy go?

En medisinstudent fortalte at hun innerst inne ønsker å bruke husketeknikker, men hun endte opp med å lære på den harde måten. Hun fryktet at hvis huskeregelen glapp, satt hun der helt blank.Først litt definering: Hva er husketeknikker? Det finnes mange varianter, med ulik effekt.Hva er hardt arbeid? I studering er det vanligvis å lese mye, uten noen spesiell strategi for å huske.

Jeg forstår bekymringen, den kan være reell for akronym eller tradisjonelle huskeregler. Men som du har erfart, eller får erfare, spiller Memo på andre strenger. De viktigste fordelene er at du vet hvor du skal lete for å finne det du har memorert. Og repetisjonen går mye raskere. Repetere må du gjøre uansett hvordan du har lært.

Står valget mellom å lære og å bruke husketeknikker?
Står valget i idrett mellom å vinne og ha det gøy?
Jeg mener begge deler er mulig. Poenget med Memo er å memorere etter at du har lært. I stedet for å pugge. Det er et verktøy for å sikre at du får fram det du har lært.

Med Memo er det utenkelig at du står igjen helt blank til eksamen. Du vil trolig huske lengre enn ved alle andre framgangsmåter, primært fordi du kan holde kunnskapen ved like på en effektiv måte.