Det er lurt at du ønsker velkommen til gjestene og deretter gir ordet til Oddbjørn. Det er helt i orden at du gir praktisk info eller bruker tid til andre budskap før du starter introen av Oddbjørn. Lag gjerne en egenkomponert intro eller bruk en av disse:

Alternativ A – kort intro

Velkommen – hyggelig å se dere! Jeg har gleden av å gi ordet til dagens gjest. Ta vel imot … Oddbjørn By!

Alternativ B – middels lang intro

Dagens gjest er forfatter av Memo-bøkene og tidligere verdensrekordholder i hukommelse. Men enda viktigere: Han er flink til å lære fra seg gode husketeknikker. Ta vel i mot Oddbjørn By!

Alternativ C – lang intro (1 minutt). Advarsel: Ved upresis gjengivelse kan introen bli meningsløs.

Dagens gjest vokste opp mellom fjord og fjell – i Førde. Han hadde normal hukommelse i barndommen. På skolen var tavleundervisning det vanlige. Men – så fikk han dårlig syn, og turte ikke å gå med briller. Han såg ingenting av det som stod på tavla, men fikk daglig trening i å huske hva læreren sa. Da han noen år senere fikk linser kunne han både huske godt, og treffe ballen når han spilte volleyball. Heldigvis finnes det enklere metoder for å huske godt, som gir effekt fra dag én.

Plan A var aldri å bli hukommelsesmann. Men etter å ha holdt noen kurs, og sett effekten folk fikk – skjønte han at dette var hans mulighet til å gjøre verden littegrann bedre. Han er forfatter av Memo-bøkene og tidligere verdensrekordholder i hukommelse. Men enda viktigere: Han er flink til å lære fra seg. Du har sett han på tv. Men der blir det ofte lite tid til å forklare husketeknikkene. Nå har vi gleden til å lære direkte fra kilden. Ta vel i mot Oddbjørn By!