Lære kinesisk eller japansk?

Jeg satt med en kinesisk lærerinne i to timer nylig. Målet var å finne en effektiv måte å memorere språket på. Det er mulig å spare mye tid på å memorere uttale, betydning av ordene og andre elementer. Men jeg fant ingen god måte å memorere tegnene på. Jeg fikk bare hodepine (noe jeg ikke har hatt på flere år). Kinesiske tegn er det verste jeg noen gang har prøvd å memorere. Så en dag fikk jeg mail fra Eivind som tipset om en serie bøker for kinesiske tegn som heter Remembering Simplified Hanzi (kinesisk), hvor komponenter og tegn introduseres gradvis i optimal rekkefølge, og hvert tegn blir brutt ned i sine grunnleggende komponenter. Med slike metoder kan man kutte ned tiden det tar å lære tegnene drastisk. Takk til Eivind for godt tips! Den samme forfatteren har også skrevet bøker om læring av japansk. Du kan også vurdere Tuttle Learning Chinese Characters, en bok som får kjempegode tilbakemeldinger.