Lavkarbo og glemsk


Dagbladet skriver at lavkarbo-diett gjør deg glemsk. I 2004 gikk jeg på en slags lavkarbo. Jeg hadde spilt noen gode sandvolleyturneringer, og tenkte at lavkarbo ville vere gunstig for å opprettholde en smidig vekt, som er viktig for å hoppe høyt.

I august det året deltok jeg i VM i hukommelse. I øvelsen ”en time siffer” forsøkte jeg å memorere 1080 siffer. På arkene stod det 40 siffer per linje, og ved én eller flere feil i linja fikk du minuspoeng. Jeg hadde en til fem/seks feil i nesten alle linjene og endte opp med katastrofale 100 sifferpoeng. Lavkarboen min ble faktisk lagt merke til av en konkurrent under lunsjen, der jeg satt med egg, bacon og diverse britisk fett. Jeg skulle gjerne skyldt på lavkarbo for å forklare resultetet. Men at jeg hadde trent for lite kan også vere en grunn. (en grunn som er oppsiktsvekkende lite brukt i idrett, i forhold til andre grunner som dommeravgjørelser eller uflaks).

Etter fadesen i ”en time siffer” er det litt rart at jeg fikk 8. plass i ”oppleste siffer”. Siffer er jo siffer. Der fikk vi opplest ett siffer per sekund, og jeg husket de 66 første korrekt. I 2004 var det tidenes 16. beste resultat i øvelsen. Utifra treningsresultatene mine var 66 akseptabelt. Men så hadde jeg også stappet innpå en del karbohydrat etter kommentaren rundt lunsjbordet.

Jeg merker at dette ikke er noen spesielt bra historie, men det er den eneste lavkarbohistorien jeg har på stående fot. God jul!