Norges beste foredragsholder

Når vi sier at Oddbjørn By er Norges beste foredragsholder, så skryter vi ikke – vi lyger. Men fakta er uansett at Oddbjørn har holdt over 750 kurs og foredrag. Og tilbakemeldingene er prima. Alle tilbakemeldingene har kommet uoppfordret på e-post eller sms:

Innhold

Hvem er Norges beste foredragsholder?

Slike kåringer er ofte i regi av eventbyrå – som kårer folk i sin egen stall. Som foredragsholder og konferansier har jeg sett mange andre (rett før eller etter at jeg skal på scenen) og jeg synes at Øyvind Hammer er best. Det sier jeg uten at jeg har koblinger til ham, vi er ikke engang venner på facebook.

Oddbjørn By

– forfatter av Memo-bøkene
– kjent fra Norske Talenter (Runde 1Runde 2Runde 3), Puls, Schrödingers Katt (x 5), Newton (x 2), Norge Rundt og flere
– tidligere verdensrekordholder i hukommelse
– har holdt over 750 kurs, foredrag og teambuildinger
– kan memorere en kortstokk på 43 sekunder

teambuilding oslo
Norges beste foredragsholder? Slikt er umulig å kåre.

Du lærer å huske

Oddbjørn er kjent for å ta husketeknikker til et helt nytt nivå. Foredragene og kursene handler ikke om mind maps eller pugging, men om Memo. Du har sett han lære folk til å huske utrolige ting på tv. Forklaringer på fjernsyn blir gjerne forvirrende når de klippes ned, men her kan du i hvert fall se et direktesendt stunt på Norske Talenter i 2018:

Med foredragsholder Oddbjørn By får du nyttige verktøy, humor og en interaktiv opplevelse.

De fleste ønsker foredrag på to til tre timer, men alt fra 45 minutter til 4 timer går fint. Og det beste av alt: Du glemmer tiden – men husker verktøyene. En investering for livet. Kontakt Oddbjørn på 91 53 77 68 eller fyll ut skjema:

Fill out my online form.
norges beste foredragsholder

Henrik Elvestad får tips av Oddbjørn By før en kamp mot landets største sjakktalent. Henrik var underdog (han visste ikke hvordan brikkene skulle settes opp før kamp)

Noen av stamkundene:

foredrag

Oddbjørn kom til finalen i
Norske Talenter 2018

Oddbjørn By
på  Newton med Solveig Hareide

memo

Den første Memo-boka (2006)

Vanlige spørsmål

Du foreslår en pris som godtas eller avslås (jeg har sluttet å forhandle). Denne type kurs/foredrag er fritatt mva (moms).

Jeg bor i Oslo og reiser herfra, med mindre jeg er på turné. I de fleste storbyene overnatter jeg heller hos kjentfolk enn på hotell.

Jeg har hatt cirka 20 webinar på Zoom, Teams og BlueJeans (per 2022) og det har gått finfint. Stamkunden Forskerforbundet mente at webinaret var enda bedre enn vanlig kurs. Selv synes jeg at vanlig kurs fungerer aller best, men webinar kan absolutt anbefales.

Ja. Jeg holder kurs på norsk, engelsk og dansk.

Det bestemmer du. Jeg anbefaler cirka to timer, men alt fra én til tre timer fungerer supert. 30 til 45 minutter går også, men da rekker jeg ikke lære fra meg så mye. Over fem timer bør unngås.

Ingen nedre grense, men det er sikkert lurt å legge arrangementet til en dag der mange hos dere har anledning til å delta. Vanligvis er det heller ingen øvre grense.

Ja, jeg har hatt cirka 80 opplegg på teambuilding. Deltagerne får mye å snakke om, nyttig lærdom og jeg bruker å ha en del fun and games (hvis dere ønsker det)

Kort sagt passer det best for aldersgruppa 14 til 75 år.

Lenger forklaring: Elever på barneskolen er sjelden modne helt ennå. På ungdomsskoler har jeg hatt mange vellykkede kurs, men da bør det være en del foreldre eller lærere til stede. Både fordi mange åttendeklassinger har maur i rompa, men også fordi familien lettere kan ta lærdommen videre når voksne har lært teknikkene.

Mange pensjonister får til å bruke teknikkene, men når man passerer 75 eller 80 er det mange som sliter med å få nytte av Memo.

Sannsynligvis. Jeg har holdt mange spesialkurs. For eksempel innen medisin, musikk, språk, akupunktur, kirurgi og programledertrening i NRK. Det betyr ikke at jeg er ekspert på alt. Men jeg har erfaring med å knekke koder på hvordan du husker best mulig. For et problem er at selv hardt arbeid kan medføre skuffende resultater. Med Memo vil du huske enklere/raskere, med bedre resultater.

Jeg synes at Ingvard Wilhelmsen kanskje er Norges beste foredragsholder. Heller ikke han har jeg noen koblinger til.