Nyttårsforsett 2016

I fjor var målet å ta 1 armheving hver dag i uke 1, deretter 2 hver dag i uke 2. En sunn måte å huske ukenummer på. I år er målet å gjøre det samme med kroppshevinger (også kalt pullups). Det kan bli interessant framover. Her kan du lese hvordan det gikk med armhevingene i fjor. Og nedover her kan du lese utviklingen:

Uke 1: Første uke ferdig. 1 kroppsheving går veldig greit. De blir for øvrig utført på kontoret, og det betyr at jeg har vært der hver dag denne uka.

Uke 2: To kroppshevinger føles lett. Men jeg tenker tilbake på videregående. Da skulle vi bli testet i kroppshevinger. Jeg visste godt at jeg ikke klarte én eneste. Merkelig nok var det ingen som kunne finne meg da det var min tur. Til slutt ble jeg funnet bak en trapp, og måtte bort til stanga og vise hva jeg klarte. Og der hang jeg.

Uke 5: Enkelt! Keep it coming!

Uke 7: Sju pullups er tungt… Det går, men jeg føler at ti stykker kan bli strevsomt. Pullups blir utført på kontoret, på treningssenteret eller hjemme. Jeg har nemlig en stang som kan henges i døra (festes over dørkarmen, enkel å ta opp og ned). Flere venner er med på samme opplegg. Noen ramlet av etter to-tre dager, mens Sindre og Kim henger med fremdeles. Kim kjører i tillegg utfall med vekter, etter samme prinsipp.

Uke 8: Heldigvis tok jeg pullups tidlig på tirsdag. For klokka 1730 fikk jeg spysjuka. Det verste var at jeg skulle holde Memo-kurs klokka 18. Jeg har aldri avlyst et kurs (av rundt 470) på grunn av sykdom, så jeg kjørte på. Den første timen gikk det fint, og jeg fikk beregnet pausen akkurat til neste spying. Men så gikk formen nedover, og kurset skulle vare i tre timer. Jeg kom i mål, og fikk så vidt veltet inn døra på nærmeste hotell. Men pullups dagen etter var ikke sjans. Så forsettet om pullups hver dag i 2016 har røket, men alle andre dager har gått fint.

Uke 9: Jeg og Kim diskuterte prosjektet mens vi isfisket. Et viktig poeng er å alltid huske hvilket ukenummer vi har. Kim hadde ikke fått med seg at uke 1 startet først den 4. januar, så han har gått rundt å tatt feil av ukenummeret helt til nå. Ellers kan jeg rapportere om at 9 pullups er tungt. Er det 17 som er kravet til toppkarakter på befalskolen?

Uke 10: Til min store overraskelse føles 10 pullups enkelt. Kroppen har visst vent seg til å ta såpass mange. Utførelsen er solid, ingen sprelling – jeg bare hamrer brystkassa opp i stanga.

Uke 11: Å utføre pullups på turné er mye vanskeligere enn armhevinger på turné. I Harstad lette jeg overalt etter noe å henge i. Til slutt fant jeg en konstruksjon som hang ned fra taket i auditoriet, men da jeg prøvde begynte det å knake, så 17. mars ble en blank dag. Jeg må trene opp haukeblikket for stenger og solide greiner når jeg er på reise. Gardermoen burde for øvrig ha et treningshjørne.

Uke 12: Jeg har lært av problemet i Harstad. Til påskeferien tar jeg med en stang til å henge i døra.

Uke 13: Det går greit med 13, men så er det full trøkk for å klare den siste. Og uka er så vidt halvvegs. Jeg løfter en del nedtrekk for å øke nivået.

Uke 14: Fjorten er hardt arbeid! Aldri i livet at det går med 52.

Uke 15: Jeg har gått ned til 12+10+5 hver dag. Det blir mer enn 15, men som en slags straff/bonus. 10+5 er primært for å ha kontroll på ukenummeret.

Uke 16: Dessverre hadde jeg ikke med stang til Bergen. Fem dager der borte, og jeg kom ut av rutinen. Som kompensajon tok 16 jeg armhevinger hver dag. Jeg vil definitivt anbefale armhevinger i stedet for pullups, når målet er å huske ukenummer (og å oppleve mestring)

Uke 18: Jeg spilte fotball med Siggerud Oldboys. Vi byttet på å stå i mål, og da jeg stod i mål fikk motstanderlaget corner. To eldre karer prøvde på brassespark eller volley. Men jeg bokset ballen ut før jeg kolliderte i et hav av armer og bein. Dagen etter merket jeg smerter i hånden. Senere fant jeg ut at jeg hadde brukket et ben i hånda. Muligens os triquetrum eller os pisiforme. Går sikkert bra, men det blir en pause fra pullups. Mitt første brudd.

Uke 23: Uten fjorårets og årets system har jeg ingen kontroll på ukenummeret… Armhevinger går ikke med brudd i handa. På tide å gå over til utfall med vekter.