R-elev og færre dropout

R-elev er et prosjekt som startet på Vestby videregående skole. Jeg og andre kursholdere gir elevene verktøy som de kan ta med seg på skolen og senere i livet. Prosjektet har pågått noen år, og det var utrolig gledelig å høre at antall «dropout» på skolen har sunket betydelig. Nå på mandag skal jeg holde kurs for et nytt elevkull på skolen, og det er alltid en glede å gi elevene verdifulle tips.

Prosjektet ble, etter min kjennskap, startet av politimann Jostein Sandvik og elevrådet på Vestby videregående.

Oppdatering 15. februar 2016: prosentandelen av elever som fullfører og består utdanningsløpet, har steget fra 70 prosent til over 87 prosent. På enkelte av skolens yrkesfaglinjer er tallet over 90. Se hele artikkelen her. Jeg skal ikke ta æren for det, men jeg håper at jeg har bidratt littegrann. Det er det vi alle drømmer om: å gå til sengs, å vite at vi kanskje har gjort verden bittelitt bedre.