Visualisere der du er – eller bare i tankene?

foredragsholder oddbjørn by
Dette innlegget forutsetter at du kjenner Memo fra før. 

Ta Oslo Lufthavn som eksempel på en reiserute/lagringsplass. Fungerer det best å visualisere mens du går gjennom Oslo Lufthavn på virkelig – eller fungerer det best når du går gjennom lufthavnen i tankene?

Min erfaring er at det siste gir klart best resultat. Både gjennomgangen i reiseruta og plasseringen av det du vil huske er visualisering. Dermed sørger du for at du virkelig visualiserer det du plasserer. Går du derimot gjennom reiseruta på virkelig hender det at du ikke visualiserer skikkelig – du kan også oppleve at du fokuserer for mye på det som virkelig er der, i stedet for det du plasserer inn.

Hvis reiseruta er helt ny vil du også oppleve trøbbel – men det handler ikke om virkelig eller tenkt gjennomgang. Det handler primært om at den er ny. Alle nye reiseruter bør repeteres noen ganger før de fylles med informasjon.

Det er selvfølgelig forskjeller individuelt og avhengig av situasjonen, men resultatet blir best ved å gå gjennom reiseruta i tankene. Det betyr ikke at det fungerer dårlig å gå gjennom på virkelig, men prøv deg fram og du vil merke forskjell. Send gjerne inn kommentarer eller spørsmål.

Fill out my online form.